Тасим от Измир не забрави Малка Ябълка, дари пари за ремонт на храм

Гюнер ШЮКРИ
„Благодарим от сърце на Тасим Халим от Измир, който предостави финансови средства за ремонта на местния месчит в махала Малка Ябълка, към ардинското село Богатино. Жив и здрав да бъде още много години”. Така започва писмото на Шефкет Байрамали до кмета на общината Ресми Мурад, в което той от името на мюсюлманите в махалата разказва за благодарния жест на техния съселянин.
Тасим е роден през 1967 година в Малка Ябълка. Изселва се в Турция през лятото на 1989 година. В момента развива успешен бизнес в перлата на Егейско море – Измир.
Авторът на писмото споделя още, че от дълги години мюсюлманският храм не е бил ремонтиран. „Сградата е на един етаж и се състои от две стаи. Подмяната на покрива бе наложителна, тъй като при проливни дъждове имаше много течове. В същото време таваните на двете стаи бяха паднали. Поради липса на средства нямаше кой да извърши ремонта. Дарителят Тасим сам самичък предостави необходимите материали, като ламарина, греди и сега покривната конструкция на месчита е в отлично състояние”, се казва в писмото.
Мюсюлманите в Малка Ябълка изказват сърдечните си благодарности и към Сезгин Рамадан от съседното село Млечино и Шериф Исмаил, които с доброволен труд са извършили ремонтните дейности. Предстои сградата да се санира вътрешно.
hard admin

*

Top