Таушанова: Няма бедстващи хора! Има срутен гараж в Бенковски, залети са мазета на много места

Само 14 литра дъжд на кв. м. в Кърджали за последните 12 часа, според НИМХ
 

Към момента няма данни за бедстващи хора и населени места в област Кърджали, заяви Иванка Таушанова, областен управител на Кърджали. Заради обилните валежи е имало прииждане на река Върбица. Няма засегнати мостови съоръжения.
До 18.00 ч. в петък са правени огледи. От “Пожарна безопасност и защита на населението” са организирали дежурство през половин час за наблюдение.
“Нямахме заливания на съоръжения по реките. Няма нанесени материални щети. В района на село Бенковски има срутване на стена на гараж, която е била подкопана при предишното прииждане на реката. Имало е проблеми със залети мазета, с държоприемните шахти, залети улици“, допълни Таушанова.

Най-обилни са били валежите през последните 12 часа в Кърджали, където количеството на дъжда е 14 литра на кв. м., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.В Ново село (Видинско) са паднали валежи от 13 литра на кв. метър, във Враца – 10 литра на кв. м, в Лом – 8 литра на кв. м. Във Видин количеството на валежите е било 7 литра на кв. м., а във Велико Търново – 6 литра на кв. м. В останалата част от страната количеството на валежите е между 1 и 5 литра на кв. метър. Към 8.00 ч. сутринта температурата в София и във Враца е минус 1 градуса, във Варна – 7 градуса, в Бургас – 8 градуса над нулата. Атмосферното налягане е 930 хектопасакала – значително по-ниско от средното, като през деня ще се повишава бавно.

hard admin

*

Top