Таушанова остава областен управител поне до 7 април, после идва вр. и. д.

Иванка Таушанова ще остане областен управител поне до 7 април, когато се очаква да бъде вписана в избирателната комисия като кандидат за депутат. След Цвета Караянчева, Таушанова има най-много номинации в региона.

Тя ще излезе в отпуск, а нейните функции ще изпълнява временно изпълняващ длъжността „областен управител на област Кърджали”. За вр. и. д. се спряга името на заместника й Асен Тюрдиев. Другият зам. областен управител Есад Садък също ще бъде в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Кърджалийски район.

Ако Таушанова се откаже от състезанието за депутати, тя ще ръководи Областна администрация до избирането на ново правителство от 42-рото Народно събрание. Възможно е това да продължи до септември.

Служебният премиер Марин Райков заяви по БНТ, че не се предвижда смяна на областните управители. „Областните управители са връзката между местната власт с централната власт и не би било уместно точно сега да се сменят. Не можем да си позволим да блокираме държавата”, каза Райков. Той допълни, че не си е поставил за задача да създава нова бюрокрация. По думите на Райков отделните хора са част от една система, като целта на служебния кабинет е да направи така, че цялата система да функционира.

hard admin

*

Top