Таушанова отчете успешен мандат: 197 млн. лв. реализирани от проекти в областта

149 проекта на стойност 197 милиона лева са реализирани от местната власт в региона със съдействието на Областната администрация в Кърджали, заяви бившият вече губернатор Иванка Таушанова при отчета на своя четиригодишен мандат на поста. Тя добави, че е доволна и от постигнатото в земеделието, където са усвоени 58 млн. лв. по схемите и мерките за субсидиране на стопаните в региона, както и 71 млн. лв. по програмата за развитие на селските райони.

„Въпреки управлението в условията на тежка финансова криза, ние се гордеем с постигнатите резултати. По време на мандата успяхме да постигнем финансова дисциплина и съкратихме разходите на администрацията с 50 на сто. Заварихме задължения в размер на 100 000 лева, които разплатихме. Успяхме да реализираме приходи годишно между 150-200 000 лева от наеми и продажби на имоти публична държавна собственост. Справихме се и с подготовката на стратегиите относно Плана за развитие на региона”, отчете Таушанова. Бившият областен управител посочи като успехи също така Областната стратегия за социални услуги, за развитие на туризма, работата по 9 проекта по различните програми, един от които вече и реализиран, привличането на сериозни финансови ресурси от Европа за областта. „Насочихме усилията си всички институции да заработят на принципа на доброто управление, нещо което не бе правено във времето”, допълни Таушанова.

Заместникът й в администрацията Асен Тюрдиев наблегна при отчета на изградените пътища в региона. Той добави, че в сряда вече е издаден и Акт 16 на пътната отсечка от Аврен до 115-а гранична пирамида.

hard admin

*

Top