Таушанова предостави безвъзмездно на Община Кърджали имот за нуждите на незрящите хора, новият център ще се казва „Недялка Камбурова“

Областният управител Иванка Таушанова предостави за безвъзмездно ползване на Община Кърджали държавен имот, който да послужи за разкриване на Център за социална рехабилитация и интеграция на незрящи хора. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Помещенията се намират в административната сграда на бул. „България” № 49, в съседство с офиса на Съюза на слепите, който ще се ползва от социалната услуга и ще я развива. Изграждането на центъра ще се финансира от общината, която възнамерява да кандидатства за делегирана от държавата дейност и да повери осъществяването й на Съюза на слепите като неправителствена организация.

Откриването е планирано за началото на м.юни. Ще бъдат назначени на работа 20 човека. Има предложение Центърът за незрящи да носи името на трагично загиналата председателка на  регионалната организация на слепите Недялка Камбурова, която бе главният инициатор и двигател за неговото създаване.

hard admin

*

Top