Тв-дебатът показа: Слаб интерес на кърджалийци към вота, на 5-ти ще гласуват около 70 000 души

7 от 137-те кандидати за депутати участваха в предизборния дебат, организиран пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали от Бтв. Само партийни активисти и други регистрирани в РИК кандидати дойдоха на площада. Самият водещ на дебата изрази съжаление, че няма интерес от гражданите.
Дебатът не роди новина. Повечето от обвиненията, които си отправяха опонентите, бяха повторение на тв-дискусията в центъра на Кърджали от миналата предизборна кампания. Често опонентите не се изслушваха, надвикваха се, което пък провокираше партийните агитки към дюдюкания.
Основният сблъсък беше между Цвета Караянчева и Милко Багдасаров, което е обяснимо с прогнозата, че една от двете формации – ГЕРБ или БСП, ще излъчи сигурен депутат в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. За целта трябва да има над 7 000 гласа изборен резултат и да е с глас повече от противника си.
„Кърджали е продаден от БСП на ДПС”, „ГЕРБ и ДПС ще правя коалиция след 5 октомври”, „ДПС провежда геноцид по селата в Кърджалийско”, „Правителството на ГЕРБ даде 0 лева на региона” – това бяха част от познатите нападки, които си отправяха опонентите. Традиционно бе повдигнат въпросът за изселническите автобуси, като Ердинч Хайрулла (втори в листата на ДПС – б. р.) отговори,  че на предишни избори (когато Вежди Рашидов стана депутат като водач на листата на ГЕРБ – б. р.), 3 000 души от вътрешността на страната били докарани като наблюдатели и гласували за ГЕРБ, но тогава нямало реакции.
Докато вървеше дебатът, репортер на 24rodopi.com се допита до активистите на партиите, които имат шанс да спечелят мандат дали хората масово ще гласуват на 5 октомври за 43-то Народно събрание. Прогнозата им бе, че в Кърджалийско ще гласуват около 70 000 избиратели.
24rodopi.com
Кърджалийка, която минаваше по булевард „България” се включи в телевизионната анкета и повдигна въпрос, който вдигна адреналина на агитките: Трябва ли в Кърджали  да знаеш турски език, за да получиш работа? – четете тук
hard admin

*

Top