Тв7 вдигна забраната за Михалевски, кърджалиецът казва истини за ГЕРБ, БСП, правителството и изборите „2 в 1” през май 2014-та

Кърджалиецът Димчо Михалевски най-сетне получи право свободно да говори по Тв7.
Години наред той беше атакуван от телевизията по инструкции на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов относно „Водното огледало”. Михалевски сподели, че в БСП умуват за провеждането на предсрочни парламентарни избори през май 2014-та, когато е вотът за евродепутати.
В момента парламентарното мнозинство е стабилно, но ситуацията е сложна, каза в студиото на TV7 Димчо Михалевски. Той призна, че са допуснали сериозни грешки, които са довели до недоволство в обществото.
Има предложения, които се обмислят в парламентарната ни група и са свързани с хоризонта на правителството и парламента-до европейските избори е най-често обсъждано, каза народният представител. Преди това трябва да се приемат важни закони, които ще гарантират оцеляването на социално-слабите българи през зимата, както и нов Изборен кодекс.
Не трябва да забравяме че като представители на политическата класа сме временно в парламента, смята Михалевски. Затова е важно да се променят правилата за изборите, за да може хората да имат представители в Народното събрание, а също така да ги мотивира да участват във вота.
Би било добре партиите да вадят предварително кандидатите си за изпълнителната власт, в това число премиер, министри и шефове на държавни агенции, смята зам.председателят на парламентарната група на Коалиция за България. Така хората ще знаят за кого всъщност гласуват.
Преди внасянето на кандидатурата на Пеевски за ДАНС коментирахме в парламентарната група и предвидихме реакцията на обществото, разкри Михалевски. Но въпреки това направихме грешката.
Има различия в нашата парламентарна група по отношение на конкретните действия на изпълнителната власт, затова е добре да се обединим около няколко-3 или 4 – неща, които са важни и без които не можем, след което ясно да заявим, че отиваме на избори, смята депутатът.
Вината за състоянието на парламента днес е основно на ГЕРБ, които на практика след изборите не работят в пленарна зала и ни поставят в зависимост от Атака. Това не може да е устойчиво като поведение дълго време, уточни Михалевски. Класическа грешка на управляващите е да се скарат с медиите, в това число и телевизиите, направихме я и ние, не смятам, че Михаил Миков направи своето изказване достатъчно обмислено, анализира бившият зам.-министър на регионалното развитие.
hard admin

*

Top