Театралите на Езиковата с две награди за авторска пиеса

Пиеса, сътворена от учениците на ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали получи две награди от Фестивала за авторска драматургия на английски език. “An Unusual Boy” спечели Наградата за най-добър замисъл и за Най-добър английски на провелия се наскоро Фестивал за авторска драматургия на английски език във Велико Търново. Идеята на произведението бе такава, че представлението да бъде мобилно, сценичната реализация да не изисква специално техническо оборудване, както и да има своя живот и в бъдеще, да се поддържа и играе.
Впечатляващото сценично присъствие на младите актьори Виктория Ангелова, Люба Колячева, Дениз Чавушлар, Зорница Запрянова, Назмие Мустафа, Юсеин Мехмедали, Русин Николов и Ахмед Юсуф им спечели симпатиите не само на журито, публиката и домакините, но и на конкурентите от Казанлък, София, Свиленград, Варна, Силистра.
Заслуга за брилянтния английски на учениците-театрали има Таня Маровска, преподавател в гимназията, а режисьорският принос е на Атанас Атанасов, който дирижира сценичното поведение и визията на ботевци.
Подобни културни мероприятия дават възможност на учениците да презентират своите знания и умения по чужд език в друг контекст – театрален и чрез изразните средства на изкуството да съчетаят езикови умения с талант.

Актьорската трупа на ГПЧЕ „Христо Ботев” се закани догодина да представи 2 свои оригинални пиеси на английски език, впредвид множеството от идеи и възможности, с които са заобиколени в своето училищно ежедневие.

hard admin

*

Top