Театралите на Крумовград се завърнаха със 7 награди от международен фестивал

Със седем награди се завърнаха от Международния младежки театрален фестивал в рамките на XI Празници на младежкото сценично изкуство „Бургаски изгреви – Пролет` 2015″ театралите от СОУ „Васил Левски” в Крумовград. Фестивалът, продължил 5 дни, се състоя в Бургас.
23 състава, разпределени в две големи групи: извънучилищни  и училищни,  показаха своето сценично майсторство. В програмата на фестивала имаше два състава, изпълняващи пиесата на Й. Йовков „Боряна”: Клуб „Релит” от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” от Горна Оряховица и Театрален състав „Ахрида” при СОУ „В. Левски” гр. Крумовград, което бе предизвикателство за талантите от Крумовград.
В първия фестивален ден за училищните състави бе постановката „Боряна” на учениците от СОУ „ В. Левски”. Ръководител на състава е Маргарита Маргаритова, режисурата е дело на Гълъб Бочуков – настоящ директор на ТМЦ- Кърджали, а хореографията е под ръководството на Йорданка Мамирева. Младите актьори от състава очакваха с огромно вълнение своето представяне на бургаска сцена пред зоркия поглед на професионалното жури с председател Станимир Карагьозов.
Спектакълът бе изпълнен перфектно и очарова публиката, дошла да наблюдава младите таланти. На обсъждането с ръководителя, режисьора и оценяващите изявите на учениците, журито изказа своето възхищение от представянето като цяло, от професионалните умения на режисьора, невероятната сценография, направена от Гълъб Бочуков, както и от уменията на актьорите да се въплътят в образите от една пиеса, сложна за интерпретиране за младите хора с други интереси.
Участниците от театралния състав „Ахрида” получиха общо седем награди: ІІ място за цялостно представена постановка, І място за сценография на Гълъб Бочуков, І място за поддържаща женска роля на Диляра Исмаил за ролята на Вида и три награди за актьорско майсторство на Александър Дайов в ролята на Златил, Ивайло Коруев за ролята на Рали и Адриан Илиев за ролята на Вълчан Нанов , награда за дебют на фестивала.
Организатори и жури заключиха, че учениците имат голям потенциал и пожелаха нови успехи в следващите постановки и участия във фестивала.
24rodopi.com
hard admin

*

Top