„Теклас България“: Истината е, че рекет има, но не от 24rodopi! Показахме кой е

3 дни!
Толкова успяха да мишкуват дребните рекетьорски души зад лозунга „Дръжте рекетьорите!”. Истината за „кърджалийската медия”, която рекетирала „Теклас България” все пак излезе наяве. Трябвало да му се плащат 3-4 хиляди лева на месец, защото имал вестник, който можел да трепе хем мухи, хем министри.
В понеделник адвокат Георги Георгиев, най-силната фигура в дружеството в момента, заявил пред журналисти, че двама представители на местна медия са рекетирали „Теклас България”. Искали са 3-4 хиляди лева на месец, за да не пишат негативно срещу най-големия инвеститор в Родопите.
„Тук има представител на тази медия”, заявил още адвокат Георгиев и кимнал към репортер.
 От висотата на поста, който заема, си е позволил само толкова.
После следват разсъжденията му дали прокуратурата ще се самосезира или собствениците на фабриката да се обърнат към държавното обвинение.
На 8 септември на пресконференцията, дадена от „Теклас България” нямаше представител нито 24rodopi.com, нито на вестниците „24х7 Родопи” и „Родопи войс”. Което е своеобразно признание на адвокат Георгиев, че медия му оказва рекет, но това в никакъв случай не са споменатите в предното изречение медии.
Позволихме си гневни слова по адрес на адвокат Георгиев, подведени от непълната (и удобна за рекетьорите) информация от брифинга в „Теклас”. За което му се извиняваме най-искрено. Но случката ще е урок и за самия адвокат Георгиев – когато организираш пресконференция не можеш да игнорираш най-влиятелната медия в региона. Ние пишем истинските новини, а не сортираме „харесвани” или „нехаресвани” публикации. Когато „новината те удари в челото”, тичаш и на минутата я предоставяш на десетките хиляди читатели на 24rodopi.com – това е истината на успеха на медията. Опреш ли до баналната теория за вестника, мухата и министъра, това вече не е медия. По-добре да търсим всички смисъла в експерименти от рода на „дали ще поникне сусам на тютюнева барчинка”.
Позволяваме си и един съвет към адвокат Георгиев. Няма смисъл да сезирате прокуратурата, защото лицето-рекетьор е от медия, която отдавна не е кърджалийска. Тя е регистрирана нейде в Северна България, а истинският собственик едва ли е стъпвал някога в Кърджали. Оня, който източваше ОЦК, псевдобанкерът, кредитният милионер и техният слуга, които преди години откраднаха дяловете на 30-ина достойни журналисти, отдавна не са собственици на „кърджалийската медия”, която рекетира.
24rodopi.com
hard admin

*

Top