„Теклас България” подготвя изграждане на трети завод в Кърджали

„Теклас България”АД стартира  изграждане на трети завод в началото на 2014 г.  В момента в дружеството работят 461 души, до края на 2013 г. техният брой ще достигне 500, а до края на 2014 г. работните места ще са над 700. Това съобщи днес управителят на фирмата инж. Метин Дениз на областния управител на Кърджали Бисер Николов. Той  обясни, че се надява дружеството да продължи да осигурява работни места на регистрираните в дирекция „Бюро по труда”, тъй като резултатът е устойчив.  Назначените по схеми  „Подкрепа за заетост” и „Ново начало”  работници и служители получават възможност да останат на работа във фирмата и след приключване на програмите.
Областният управител на Кърджали и директорът на дружеството коментираха още възможностите за инвестиции у нас и създаването на работни места.
Припомняме, че фирмата стъпи в Кърджали преди 7 години и произвежда каучукови  съединения пластмасови системи за охладителната и радиаторната система на автомобили  за заводите на  Мерцедес Бенц, БМВ, Ауди, Фолксваген, Шкода, Рено, Фиат и други водещи компании в автомобилостроенето.  
hard admin

*

Top