Темата „Кърджали“ в парламентарните скандали

Волен Сидеров реагира като ужилен на изказването на Цветан Цветанов, че са се прегърнали с ДПС за новото правителство. Лидерът на “Атака” обвини Цветанов, че заедно с Цвета Караянчева, народен представител от Кърджали, са били на конгреса управляващата партия на Реджеб Тайип Ердоган и там са се поздравявали с него.
„Цветан Цветанов, вие и Цвета Караянчева, вие бяхте на конгреса на Ердоган, който съобщи неоосманистките си виждания, вие му ръкопляскахте, вие спирахте връщането на български имена на мястото на османо-турските имена, вие и Борисов се прегръщахте с Ердоган и се поздравявахте с „Мараба”. Нещо, което съм казвал и което още е актуално – не ни трябва управление на ДПС като имаме ГЕРБ. Вие си отгледахте протурска партия в лицето на Касим Дал – пряк инструмент на Анкара, под вашата закрила и финанси беше отгледана тази партия, кой с кого са скачени съдове, нека да разсъждават хората”, заяви Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Ще припомним, че едно от предложенията на Сидеров бе промяна на името на Кърджали.
„По начина по който говорите , наливате масло в мелничката на ДПС. Давате на ДПС право да говори, че ще се развалят джамии, че има заплаха за етническия мир. За 6 години работа в политика в смесения регион Кърджали не успях да ви убедя в това. Стана ясно, че сте едно цяло, че сте третия член в тази тройна коалиция”, заяви от трибуната Караянчева.
 
На снимката: Цветанов и Караянчева на конгреса на партията на Ердоган
hard admin

*

Top