Темата на 24rodopi +: Милионерското семейство се връщало от парти за рожден ден, Кяшиф седнал зад волана пиян

Милионерът Кяшиф Кяшиф седнал зад волана на специално поръчания джип „Кадилак”, който заради многото допълнителни екстри е сочен за един от най-надеждните автомобили в България, в пияно състояние. Той и съпругата му били на парти по случай рожден ден и към 01.00 часа решили да се приберат в Кърджали. Концентрацията на алкохол в кръвта на бизнесмен №1 на Източните Родопи е над 2 промила, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.

Както вече писахме (четете тук и тук), при зверска катастрофа тази нощ на пътя спирка „Джебел” – Кърджали, до село Глухар, загина съпругата на милионера Кяшиф Кяшиф. Двамата пътували в джипа на бизнесмена „Кадилак”. Катастрофата е станала на прав участък. По всяка вероятно Кяшиф е придприел изпреварване на лек автомобил, който се движил пред тях.
„Джипът се движеше пред нас с висока скорост. В един момент се удари в предната кола и изхвърча от пътя. Лекия автомобил остана на платното, но джипът изхвърча от от пътя като премина през канавките и спря на нивата. Всички еърбеци се бяха отворили, явно двамата са били с предпазни колани. Няколко коли спряхме за да окажем помощ на пострадалите. Обадихме се веднага на спешния телефон 112″, разказа пред 24rodopi.com очевидец на пътния инцидент.
Както вече писахме, автомобилът е бил с много екстри, което го прави уникален. 
Кяшиф Кяшиф, който е собственик на „Джебел-96″ (бившата „Пневматика” в Джебел), е настанен в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Няма опасност за живота му, заявиха пред 24rodopi.com медици.
В района на инцидента са въведени временни ограничения, които ще останат до края на деня.
Пътуването от спирка „Джебел” за Кърджали бе невъзможно в еднопосочната лента, заради следствените действия. В участъка между спирка „Джебел” и разклона за Глухар е въведен режим на двупосочно движение.
Компанията на Кяшиф Кяшиф е основана през 1979 година. Джебелската „Пневматика” е била държавно предприятие, към „Пневматика-Кърджали”, в състава на тогавашното Държавно стопанско обединение „Хидравлика”. През 1996 предприятието е приватизирано. През последните няколко години се развива динамично и е оборудвано с техника от високо ниво, в това число с прецизни японски машини. В „Джебел-96″ работят над 250 души. Това е предприятието с най-високата средна заплата в Източните Родопи  – 1 800 лева.
„Джебел-96″ доставя хидравлични цилиндри на водещи компании в машиностроенето в различни точки на света. В ход е проект за сътрудничество с един от световните лидери в производството на техника за добивната промишленост и строителството.
Кяшиф Кяшиф си е поставил цел да създаде и нов цех за големи цилиндри, като възнамерява през следващите няколко години да произвежда и модели с ход до 10 000 мм. Той е собственик и на сградата на фалиралата местна тютюнева фабрика, която е в съседство.
hard admin

*

Top