Темата на 24rodopi: Ученик вкара в затвора дрога, скрита в шоколад! След година го върнаха там, но с белезници

Наркопласьорът е бил приятел на Сими – момчето, което умря захвърлено на паркинг
 
 
12-токласникът, който влиза за една година в затвора, е направил опит да вкара марихуана именно в мястото, където ще прекара следващите 12 месеца – затвора в Стара Загора. Това разкрива в днешния си брой всекидневникът „24х7 Родопи”.
 
Както вече 24rodopi.com писа, Т. К.  бе осъден на четири месеца затвор за  притежание на 9 дози кокаин, но той има и 8-месечна условна присъда за това, че  през 2012 г. опитал да внесе марихуана в затвора в Стара Загора. Сега тийнейджърът ще излежи и двете присъди, защото не е изпълни споразумението с прокуратурата.
В средата на август 2012 г. 18-годишните младежи от Кърджали дошли на свиждане на лишения от свобода П. Й. При проверка на багажа, приготвен за затворника,  в двойно дъно на кутия с течен шоколад  служителите на старозагорския затвор открили зелена тревиста маса. Канабисът бил пакетиран в две пакетчета.
Веднага бил подаден сигнал до полицията. Последвало претърсване на паркирания пред затвора автомобил „Нисан Микра”, с който младежите пристигнали. На пода зад предната лява седалка е намерена и иззета зелена тревиста маса във вид на топче, завито в найлон.
Ще отбележим, че другият задържан кърджалиец в случая “Носим шоколад за приятеля” е Салим, известен като  – Сими (на снимката горе), който  шофирал колата. Няколко седмици след случилото се 18-годишният Сими  почина след като бе намерен  на паркинг край Садово, за което първи 24rodopi.com съобщи.
Той и приятели били в Пловдив, за да получат голяма пратка дрога. Засичани са в района на “Столипиново” – наркодепото на Южна България.
Младежите се връщали пияни и дрогирани. На Сими му прилошало, изплашените му спътници  го зарязали на паркинга край Садово. На лежащия край път Е-80 се натъкнал  шофьор на ТИР,  който позвънил на спешния телефон 112.
18-годишното момче е транспортирано  до клиника в Пловдив, където починало. В това време другите пътували за Кърджали. Предполага се, че също били дрогирани, а в колата имало хероин и канабис.
Джеско , Ерсин , Левчо , Танжу , Митака, Кадир –това  са младите хора, които са виждани често заедно и за които в Кърджали се говори, че използват наркотици. Често са задържани от полицията. Двама от младежите, които са зарязали Салим С. – Сими, на паркинга край Садово са познати на кърджалийската полиция като пласьори на дрога.
Единият е арестуван след гонка на полицаите с пласьора Джеско  през октомври 2010 година, за което също писахме.
На 6 октомври  малко след 9 ч сутринта  по централните улици на града с висока скорост полицейска кола преследва червен “Фолксваген Голф”.  Полицаи се опитали да спрат колата, но тя отпрашила с мръсна газ към пазара. Започнало бясно преследване по централните улици на града. Патрулът поискал подкрепление. Голфът преминал през 2 натоварени кръстовища. Полицай се опитал да го спре в кв. Веселчане, но шофьорът се насочил към него.  Униформеният успя да се отдръпне в последния момент, за да не бъде блъснат. В преследването на голфа се включили още два екипа. За да не бъде спрян принудително, шофьорът на колата беглец рязко сменил посоката и ударил полицейски автомобил, който се изравнил с него. На спирка “Джебел” преследваната кола спряла в близките храсти. Отвътре изскочили двама младежи – на 16 г и 17 г. и побягнали. Полицаите успели да ги заловят. В този момент третият  потеглил с колата и успял да избяга. Шофьорът на колата беглец – 20-годишният Джеско  бе обявен за издирване. По-късно униформени откриха червения “Фолксваген Голф” в Кърджали, а два дни по-късно Джеско сам се предаде на полицейските органи.  Другите също бяха задържани.  Джеско нямал шофьорска книжка и веднъж вече бил глобяван за това нарушение. Освен това имал и условна 6-месечна присъда за притежаване на наркотици.   Тогава дядото на единия от пътувалите в колата  заяви, че  срещу  внука му Димитър Славчев е упражнено полицейско насилие.  Според него при ареста момчето било бито, а след това в полицията принудено да подпише декларация, че се отказва от адвокатска защита и медицински преглед.  Димитър  Славчев обясни, че приятелят му Джеско, който бил зад волана, не е спрял на полицейския сигнал, защото нямал шофьорска книжка. Тогава апартаментът на Димитър е претърсван за наркотици, но не е открито нищо.
hard admin

*

Top