Тенисистките на „Родопи” с 2 победи във Висшата лига

Тенисистките на спортен клуб „Родопи”-Момчилград завършиха с две победи и една загуба първия кръг от втория етап на Висшата лига по тенис на маса за жени. Двубоите се изиграха в емблематичната за Момчилград зала „Родопи”, която ще бъде изцяло
 ремонтирана след одобрен проект на общината.
Момичетата на „Родопи”, чийто състав е най-младият в българския елит, постигнаха победи срещу отборите на „Съединение” и „Пътинженерингстрой” от Търговище. Нашите допуснаха поражение от „Масов тенис”(Пловдив). Момчилградчанки запазиха пето място след турнира с актив от 11 точки от общо 10 отбора. Всички участници получиха подаръци от община Момчилград.
Главен рефер на срещите бе легендата на момчилградския тенис Димитър Караиванов. Многократният шампион е председател на комисията по тенис на маса към Българската мастърс федерация.
Припомняме, че община Момчилград спечели проект по Програмата за развитие на селските райони за подобряване на центровете за спорт и свободно време. Освен спортната зала ще бъде реконструиран градският стадион „Родопи” и ще бъдат изградени шест мултифункционални спортни площадки в общинския център и в селата Нановица, Прогрес, Равен и Звездел.

От ръководството на „Родопи” изразиха надежда, че след реконструирането на спортната зала родопската община ще има реални шансове да домакинства на международни състезания.

hard admin

*

Top