„Технополис“ изтормози кърджалиец с дефектен фотоапарат

„Не знам вече към кого да се обърна и ви моля за помощ”, с тези думи се обърна към репортер на „24х7 Родопи” наш редовен читател, който пожела да запази анонимност. Преди близо 2 години закупил фотоапарат SAMSUNG EC-ES65ZZBRSE3 от магазин Технополис в Кърджали.

Преди 6 месеца обаче апаратът дал фира и започнал да блокира по време на правене на снимки. „Веднага реагирах и го занесох с гаранционната карта в магазина. Взеха го и ми казаха, че ще го изпратят на сервиз. Познайте колко пъти ми го връщаха като ремонтиран и колко пъти аз им го носех обратно защото повредата не беше отстранена. Последния път го взеха и заявиха, че ще го изпратят директно в централата на Самсунг”, разказва гневно младежът. Обнадежден, че най-после ще се реши проблема му той зачакал специалистите да си свършат работата.

Когато обаче му го върнали за 6-ти пореден път като ремонтиран, бил отново неприятно изненадан. В документа пишело, че на фотоапарата му е сменена …светкавицата, която си работела и преди ремонта. Дори служителката, която му върнала машинката била възмутена от написаното. Апаратът не струва много пари, на 17.02.2013 година му свършва гаранцията. Убеден съм, че ме мотаят и чакат да минат дните до 17 февруари.

От сервиза продължават да се правят на улави и не ми дават протокол за подмяна на фотоапарата. „Тук не става въпрос за пари, а за принципи. Не може да ни правят на будали, кой знае колко хора са ощетени от „Технополис”, но си мълчат, не им се занимава, когато става въпрос за дребни суми явно. Бог високо, цар далеко…”, въздиша той.

Нашият читател обаче е готов да стигне докрай, ако не бъде решен проблема в негова полза. „Ще сезирам Комисията за защита на потребителя, а после ще се посъветвам с адвокат за възможностите да ги съдя”, зарича се младият мъж.

Първото предаване в сервиза е било на 1 август 2012 година.

hard admin

*

Top