„Титан“ и „Волф“ в битка за боклука на Кърджали

Колосите в сметосъбирането – „Титан” и „Волф”, се срещат на кърджалийска сцена! Кой ще е победителят ще стане ясно на 8 февруари, когато ще бъде обявена фирмата, която ще се грижи за чистотата, сметосъбирането и снегопочистването в Кърджали през следващите пет години, съобщава всекидневникът “24х7 Родопи”.

„Титан клинър” управляваше тази дейност през последните години, но договорът й изтече преди месец. До приключването на новата процедура, тя ще се грижи за чистотата на града край Арда.

В конкурса на нов чистач на Кърджали, организиран от Общинска администрация, могат да се включат фирми с минимум десет изпълнени договора за почистване на градове с 50 хил. жители, както и да разполагат с необходимата техника и съдове за боклук.

Изисква се кандидатите да са реализирали и поне 15 млн. лв. оборот за 2009, 2010, 2011 г., а една трета от него да е по договори с общини.

Условията не позволяват Общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство, чистота” да се пребори с двете компании, каквото предложение било обсъждано от общински съветници.

Продължителността на поръчката „ Сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване, зимно поддържане и снегопочистване  територията на община Кърджали” е 60 месеца.

„Титан клинър”, „Волф милениум” и другите кандидати трябва да внесат по 50 000 лева гаранция за участие в търга.

 

Още по темата:

5 камиона за извозване и база с площ 10 000 кв. м . в Кърджали

Кой ще усвоява такса „Битови отпадъци”?

Във всекидневника „24x7 Родопи”

 

На снимката: „Титан” чисти улиците на Кърджали и през януари 2013-та. Проблемни са тротоарите, където преобладават паркиралите коли

 

hard admin

*

Top