Тити Папазов надъха баскетболистите на Езиковата да играят срещу диабета

Преди последният звънец, обявяващ началото на коледната ваканция, ботевци демонстрираха баскетболните си умения пред националния селекционер Тити Папазов.
Кулминацията на предколедните празници в ГПЧЕ „Христо Ботев” бе баскетболният мач с представителни отбори от гимназията. Треньорът на националите Тити Папазов и съпругата му Маргарита Папазова ръководеха мача и наставляваха ентусиазираните баскетболисти. Събитието, което е част от национална кампания, насочена към превенция на диабет Тип 1 при децата, бе организирано от Асоциацията „Докосни дъгата”.
Баронеса Денислава Ангелова е съучредител на Асоциацията и инициатор на идеята „Баскетбол за здраве”. На срещата присъстваха още заместник-кметът на Крумовград и директорът на Здравната каса в Кърджали.
След първия сигнал на съдията публиката прикова погледи към спортистите, които се раздаваха на игрището и показаха високи спортни умения. Фанфари, барабани и момичета с попмпони нажежаваха атмосферата и повдигаха духа на спортистите. Националният треньор Тити Папазов бе впечатлен от уменията на баскетболистите и от организацията на спортното събитие. Той връчи шалчета на баскетболния тим на „Левски” и издание за баскетбола с автор Майкъл Джордън. Тити подписа всяка книга с посланието „Спортът е здраве” и се снима с всички свои почитатели. Спортистите на ГПЧЕ „Христо Ботев” признаха, че това събитие е за тях най-ценният коледен подарък.
Празникът в гимназията затвърди убеждението, че спортът е силно оръжие в превенцията и борбата със значими заболявания. Тити Папазов даде стимул за повдигане на спортния дух на младите хора.
Благородната кампания на баронеса Денислава Ангелова с Националната спортна база, с Българската федерация по баскетбол и Министерството на младежта и спорта е израз на съпричастност и отговорно отношение към живота и здравето на младите хора.
hard admin

*

Top