Този човек страда от… Археологът Николай Овчаров се обяви за месия в туризма, експерт го сниши до „иманяр в туризма“

„Ако аз отида да копая на археологически обект ще ме нарекат иманяр, а когато някой копае в туризма, как да го наричаме”, този риторичен въпрос зададе експерт №1 на България в сферата на туризма – Румен Драганов. По този начин специалистът отговори на самохвалството на археолога Николай Овчаров, който ръководи разкопките на открития от покойния Иван Балкански скален град Перперикон.
По време на гостуването на Румен Драганов в Кърджали и срещата му с членове на Асоциацията по туризъм „Перперикон”, Овчаров който си приписа за свое откритие и пещарата „Утробата” (открита е от хасковски спелеолози и кърджалийския изследовател Минчо Гумаров – б. р.), изтъкна личните си заслуги в отрасъла. Археологът, посочи, че още през 2000 г. е предсказал, че в Източните Родопи ще се развива туризъм. Той каза също, че напоследък престанал да рекламира Татул и посещаемостта рязко спаднала. В същото време дори в Кения и Танганайка научили за вампира, открит от него на Перперикон.
Думите на Овчаров бяха посрещнати с присмех от работещите в туризма, а християните дори се прекръстиха.
Както вече 24rodopi.com писа, Овчаров вече напусна формацията на Георги Първанов и гравитира около ДПС, като се надява квотно да бъде назначен за директор на Националния исторически музей, на мястото на Божидар Димитров.
hard admin

*

Top