Тони Димитрова: Татул сякаш излъчва магия!

Ученикът Ерсим Мустафа спечели първото място във велоподоха от Момчилград до Татул.

Както вече 24rodopi писа, стотици посетиха светилището на Орфей край момчилградското село Татул за традиционния музикален фестивал „Нощта на Орфей”.

Любими песни, изпълнени от Тони Димитрова, хитове на наши и чужди автори, представени от вокалния квартет „Прима Виста”, слушаха гостите и жителите на община Момчилград в съботната вечер.

Традиционният музикален фестивал „Нощта на Орфей”, организиран от Община Момчилград, се състои седма поредна година. Той събра стотици деца и възрастни и се превърна в истински празник.

Зам.-кметът Ерол Мехмед откри музикалното събитие и награди първенците във велопохода гр. Момчилград – с. Татул. „Златото” грабна Ерсин Мустафа. Ученикът беше награден с велосипед, парични награди получиха състезателите на второ и трето място. „Тази нощ на фестивала се опитваме да съберем в едно музика, история и туризъм”, подчерта зам.-кметът на общината.

„Мястото на светилището е прекрасно, сякаш излъчва магия”, каза Тони Димитрова. Певицата за първи път посещава Момчилград и е впечатлена, че градът е „много подреден, чист и зелен”.

След концерта фойерверки осветиха небето над Татул.

hard admin

*

Top