Тон е равен на 500 лева надежда! Кърджалийци събраха 57 кг. капачки, за да помогнат на сираци

Детски и младежки парламент към ОДК-Кърджали е партньор на фондация „Идея в действие” за националната благотворителна инициативата “Капачки в действие” за събиране на пластмасови капачки.
За всеки един събран тон, предаден за рециклиране, фондацията получава 500 лева. С тези пари се закупуват електрически уреди, които се даряват на домове за деца в страната. До сега в цялата страна са събрани 5 тона капачки.
Като партньор на тази национална инициатива младежите от Детски и младежки парламент популяризираха тази идея в Кърджали и от лятната ваканция до сега събираха пластмасови капачки. В много заведенията младежите поставиха съдове за събирането им. В кампанията се включиха активно всички деца, посещаващи ОДК, още много техни връстници, както и фирми от Кърджали. До този момент с общи усилия се събраха 57 кг. капачки. На 3 декември младежите изпратиха събраното в София до фондация „Идея в действие”. Инициативата ще продължи и през 2015 г.
Учениците от Детски и младежки парламент благодарят на всички кърджалийци, които се включиха в тази благотворителна инициатива и пожелават на всички весели коледни и новогодишни празници.
24rodopi.com
hard admin

*

Top