Трагедия в миньорското градче! Двама мъже се обесиха, трети самоубиец бе спасен от полицаи

Двама млади мъже се обесиха в Мадан, а трети техен приятел направи опит да се самоубие, но полицаи го спасиха.

Трагедията в миньорското градче се е разиграла в два последователни дни, съобщават колегите от 24smolian.
В неделя вечерта е открит трупът на 20-годишния Бедри Х., който се обесил в селскостопанска постройка (на снимката). В понеделник на въже в таванско помещения в дома си увиснал приятелят му Рамадан Б., на 23 години.
Отлично запознати със случаите разказаха, че техен приятел, след като вижда мъртъв Бедри в селскостопанската постройка, решава и той да сложи край на живота си, но неговия опит е предотвратен. Жителите на Мадан са потресени заради смъртта на младите момчета. Една от хипотезите за самоубийствата на младите момчета са финансови затруднения и липса на работа.
Другата версия сочи, че зад трагедията стои спор за момиче.
Бедри бил миньор в рудник „Бориева”, живеел сам в  един от миньорските блокове в квартал „Възраждане”. Купил апартамента с кредит от 30 000 лева, като смятал, че няма да има проблеми с погасяването му – получавал заплата малко над 1 500 лева. Понеже направил голям ремонт, взел пари от приятели, които обаче не съумявал да връща.
Миньорът има любовна връзка със седмокласничка. Тийнейджърката С. живеела в съседния блок с майка си и баща си. В неделя вечерта двамата влюбени били на гости на приятели на Бедри, където се скарали.
Момичето се прибрало, но след размисъл се върнало в апартамента. Бедри бил изчезнал. Тръгнала с приятел да го търсят. Открили го в полунощ – обесен. Няколко часа по-късно мъртъв бил намерен и Рамадан.

Красимир, който търсел Бедри с ученичката, пък обявил пред близките си, че ще сложи край на живота си. Те звъннали на тел. 112 и появилите се полицаи го спасили.

hard admin

*

Top