Транспортен шеф: 34 нелегални микробуса потеглиха за Германия от автогарата в Кърджали в утрото на 11-ти януари

Автобусчии пак обявиха война на микробусчии
Автобусните превозвачи от региона отново подемат война срещу собствениците на микробуси, които карат нелегално наши гурбетчии до различни градове в Западна Европа.
Само тази сутрин (11 януари 2014 година) на автогарата в Кърджали е имало 34 маршрутки  за Германия, които возели пътници, алармира собственикът на „Арда тур” Себахтин Исмаил. Пред хасковски сайт той твърди, че тези хора пътували в ужасни условия.
„Не е вярно. При нас условията са по-добри, ние сме значително по-бързи, а и с нас се пътува най-евтино”, заяви Мустафа Рамадан, който превозва гурбетчии от Кърджали до Холандия и Белгия от 7 години.
На въпрос на 24rodopi.com, че в последната година се случиха две тежки катастрофи с микробуси в Сърбия, при които загинаха нашенци, Рамадан репликира: А ние с „Арда тур нямаше тежки катастрофи и смъртни случаи?
Ще припомним, че през ноември м. г. при тежък пътен инцидент на магистралата Белград – Ниш загина Айдън Ахмед – един от първите шофьори в България, които превозваха нашенци за Западна Европа и обратно.
Според Галя Топалова, която е шеф на превозвачите в България, в Кърджалийско имало 80 микробуса, които возели гурбетчии.
На снимката: Бусът на Айдън Ахмед
hard admin

*

Top