Трансфер заради депутатско място: Фуад Джафер стана Христо Димов, премина в АБВ и вече е на втора позиция

Кърджалиецът Фуад Джафер не получи избираемо място в кандидат-депутатската листа на ДПС в Хасково, смени си името на Христо Димов, трансферира се във формацията на Георги Първанов „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ) и получи втора позиция.

Човек от Централния съвет на ДПС ги напусна и ще се бори за ПП АБВ в Хасково, където е втори в листата след Емил Кало, потвърдиха от пресцентъра на АБВ.
Христо Димов, наричан в ДПС Фуад Фаредин Джафер, беше представител от Европа (на квотен принцип) в ръководството на ДПС, поясняват от партията на Първанов. “Възпитаник съм на Европа, член бях на ДПС, но съм българин, живея в България и не мога да си затворя очите пред националните каузи, които всеки българин трябва да защитава, особено на тези парламентарни избори. Ще дам всичко от себе си за победа на АБВ в Хасково!”, каза на пресконференция Димов. “Уверен съм, че за да мога да реализирам идеите си, имам нуждата от съмишленици, вярващи силно в правото и свободата да изразяваш мнението си, да критикуваш и да бъдеш критикуван”, беше категоричен най-новият член на АБВ.
Димов членуваше в ДПС от 2009 г. до днес. “Българите от турски етнически произход трябва да търсят мястото си в тази партия, която е най-близка до тях като идеи, без оглед на етническа, религиозна и социална принадлежност. Смятам, че българското общество и политически живот са узрели до ниво, когато това вече трябва да случи”, коментира той.
От ДПС в Хасково поясниха, че Фуат Джафер се надявал на място след водача на листата на Движението Лютви Местан.
От АБВ предоставиха и кратка биография на Димов (Джафер):
“Христо Филипов Димов е роден на 30 октомври 1984 г. в Кърджали.
Средното си образование е завършил в Хасково, като след завършването си заминава да изучава Приложна информатика – КСТ в Кралство Белгия, където остава 9 години и след обучението си работи в различни сфери като държавен служител – сектор администрация, бизнес консултант, управител на фирма, за кратко помирител към една от търговските камари в Антверпен, Белгия. В последното тримесечие на 2012 г., с цел пренасяне на добрия опит и натрупани знания се завръща в Родината. От юли 2013 г. работи като медиатор в център, който самият той открива Хасково. От началото на настоящата година преструктурира Центъра за медиация в Арбитражен съд, който председателства към момента. През настоящата година завършва поредното си образование “Стопанско управление” в Пловдив. Владее писмено и говоримо български, турски (майчин), холандски, английски и говоримо румънски език. Неженен”.
Попитан дали това не е някаква символика, затова, че в листата на АБВ е с българските си имена, а в листите на ДПС е бил с турските си имена, той обясни, че в това няма никаква символика и допълни, че от скоро е решил да приеме българското си име. „Уважавам всички мои сънародници, които са с различни имена от българските”, добави още Димов.
24rodopi.com
hard admin

*

Top