Тревогата! Убийци на животни, движещи се с две смолянски коли, тровят кучета и котки в Джебел

„Убийци на животни, които се движат с две смолянски коли, тровят кучета и котки във вечерните часове в Джебел. Вероятно хвърлят отрови и в други населени места”, това алармираха жители на Джебел в редакцията на 24rodopi.com. Те са успели да запишат регистрационния номер на едната – СМ 46 86, но не запомнили буквите в края на табелата. Били СМ или МС. Колата била червена на цвят.
„В събота в 7 часа вечерта мина оранжев „Шевролет”. Вътре бяха мъж и жена, като тя беше с очила. Колата обиколи блоковете около гимназията и техникума и видяхме, че отвътре хвърляха храна. Не предполагахме, че е отрова. Три котки умряха. Мисля, че и кучета ядоха и вероятно също са мъртви. Успяхме обаче да спасим едно малко коте”, разказа очевидец на случилото се.
Жена, която е била пред блоковете, разговаряла с двамата от смолянския автомобил, които й обяснили, че са от дружество за защита на животните и прибират женските кучета. Но в същото време се оказало, че събират всички кучета.
„В неделя към 17 часа пък се появи червената кола, на която записахме номера. В нея имаше само един мъж. Докато в събота не знаехме, че тровят в животни, в неделя тръгнахме след колата, но тя бързо напусна района. Никога няма да забравя как предната вечер жената хвърляше храна и котките умираха бързо. Всички умъртвени кучета бяха са с пяна на устата, а изпражненията им – като диария”, поясниха още джебелчани.
Днес са открити умрели кучета до павилиона срещу СОУ „Христо Ботев”, както и до контейнера до блоковете в близост до гимназията.
Собствениците на домашни любимци в града са в паника. Те се опасяват, че кучетата им могат да ядат отровна храна.
hard admin

*

Top