Тревожно: Над 2 тона животински остатъци са изхвърлени край пътя Кърджали – Джебел (снимки, видео)


Над 2 тона животински кости и вътрешности от животни са изхвърлени край пътя Кърджали и Джебел в последните дни, алармираха жители на село Купците и Джебел.

„Става дума за 6-7 места между чешмата на разклона за Купците и нагоре по пътя за Купците. Камион с кърджалийска регистрация е разтоварвал на няколко места, за да не се образува едно голямо нелегално сметище”, разказаха за 24rodopi.com джебелчани.
Кметът на Купците Халил Юзеир заяви пред наш репортер, че животински остатъци се изхвърляли тук и в предишни години. Той показа на екипа ни новото незаконно сметище, което се е разпростряло върху голям периметър.
„Днес се появи багер и зарина повечето от отпадъците. Но все още се виждат кости и кожи. Вони ужасно”, жалват се жителите на Купците.
Според експерти, животинските остатъци застрашават населението в микрорайона с с епидемия, застрашени от зараза са и домашните животни. Отпадъците са твърде опасни и бързо се разнасят от бездомни кучета.
Законът изисква животинските отпадъци, дори и от регламентирана дейност, да бъдат унищожавани в екарисаж. Паричната санкция за виновниците е минимум 5 000 лева.
24rodopi.com
Видео – тук
hard admin

*

Top