Трета кандидатура за областен лидер на Младежко ДПС, делегати искат Сейфи Мехмедали

Председателят на Общинския съвет на Джебел Сейфи Мехмедали да бъде издигнат за областен лидер на Младежко ДПС, предлагат делегати на областната конференция. Форумът ще се проведе на 21 октомври.

Досега кандидатурите са две – на лидер на МДПС в Момчилград Юмер Юсеин и на члена на ОбС на МДПС в Кърджали Байрам Байрам.

29-годишният Сейфи Мехмедали (на снимката) е лидер на МДПС в Джебел, а неотдавна бе избран за председател на разпоредителния орган на общината. Самият той все още не е дал отговор на делегатите.

Предстои настоящият лидер на областното МДПС Ахмед Хабиб да посочи кой е най-достоен да заеме неговото място.

Междувременно Общинският съвет на Младежко ДПС-Кърджали декларира пред медиите днес, че „още веднъж изразява безрезервната си подкрепа към Байрам Юзкан Байрам, кандидат за председател на Областен съвет на Младежко ДПС”. „Броени дни преди областната конференция приемаме твърдения за разногласия в общинския ни съвет като несериозни. Осъждаме всякакви опити за създаване на несъществуващо напрежение в редиците на Младежко ДПС-Кърджали”, пишат от ОбС на МДПС-Кърджали.

Както 24rodopi писа, младежката организация на ДПС в Кърджали се раздели на лагери заради предстоящия избор на областен лидер.

„Докато 6-ма членове на Общинския съвет на МДПС в Кърджали бяхме на посещение в Чанаккале, по работа естествено, тук е било проведено събрание, за да се излъчи номинация за областен младежки лидер. Това е направено умишлено и противоречи на всякакви норми и правила”, заявиха младите лидери.От 25-членния съвет, на заседанието присъствали 19 човека. Номинирани били двама – Джем Байрактар и Байрам Байрам. При гласуването общинският съветник Байрам Байрам спечелил с 13 на 6 гласа.

hard admin

*

Top