Трима кърджалийци спечелиха медали на държавното първенство по ММА

Трима кърджалийци спечелиха медали на Държавното първенство по смесени бойни изкуства (ММА), което се проведе в събота в Стара Загора. Това са Сабри Атай, Делчо Димитров и Енгин Мурад.
Сабри Атай, състезаващ се за клуб по бойно самбо в София, остана втори в категория 84 кг, във възрастовата група 18-21 г.
В същата категория, но за състезатели над 21 години, среброто взе Делчо Димитров. Енгин Мурад, кат. 84 кг, възраст 18-21 г., пък спечели бронзов медал.
Най-близо до златото беше Делчо Димитров, който водеше в двубоя, но поради лекарска намеса той бе прекратен, а победата – присъдена на противника.
Класиралите се на първите две места в категориите си ще се изправят в нов двубой за определяне на националния отбор, който ще представи България на Европейското първенство по ММА в Киев в средата на месец юни.
Eто и мнението на Главния съдия на Българската федерация по ММА Пламен Петров-Легендата:
“В завършилото снощи първенство на България по ММА, имаше рекорден брой участници, което потвърди, че ММА става все по-популярен като спорт и се развива във всяка точка на родината ни.
Девет часа на две полета,  двубои без почивка. Мисля че  това изречение е достатъчно показателно за събитието от вчера. Другото изключително интересно е, че нямаше нито един КО, макар че се наблягаше изключително на играта в стойка и ГнП, когато се стигнеше до земя.

Лично за мен това означава само едно, че нивото на бойците расте и стават все по-равностойни. Искрено се надявам,че на предстоящото Европейско първенство ще успеем да излъчим първият българин шампион”.

hard admin

*

Top