Трима приятели се напиха, псуваха и заплашваха минувачите, накрая се сбиха помежду си

Трима приятели се напиха, псуваха и заплашваха минувачите в центъра на Джебел, а накрая се сбиха помежду си. Инцидентът е станал на площад „19 май”. В РУП-Джебел изготвили актове за констатиране на дребно хулиганство и за налагане на административно наказание на А.А.Р.,  Е.С.Е.  и Р.А.Е.
В съдебно заседание нарушителят А. Р.  твърди, че тримата се познавали отдавна, били приятели. Били пийнали и само се сдърпали. Не са се били.
Нарушителят Е. Е. твърди, че не са се били тримата, само спорели.
Нарушителят Р.Е. твърди, че Е. и А. се бутали и той ги разделил. Счита, че не е виновен.
Съдът като прецени събраните по делото доказателства,в тяхната съвкупност и поотделно,приема за установено от фактическа и правна страна следното:
На 5 септември около 19.20 часа в Джебел, на площад „19 май”, нарушителите  извършили непристойни действия, изразяващи се в отправяне на обидни думи, псувни и закани към преминаващите граждани, както и сбиване между тримата. От трима служители към РУП били съставени Актове за констатиране на проява на дребно хулиганство, като било констатирано,че нарушителите  извършил непристойни действия, изразяващи се в отправяне на обидни думи, псувни и закани към преминаващите граждани, както и сбиване между тримата, с което скандално и непристойно поведение са нарушили обществения ред.
От показанията на разпитаните по делото свидетели, чиито показания съдът кредитира се установява,че нарушителите са извършили  действията, описани в актовете за констатиране на дребно хулиганство. От това им поведение се възмутили присъстващите лица.
При така описаната фактическа обстановка, съдът намира,че нарушителите  с поведението и действията си са извършили  дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство. Поради своята по-ниска степен на обществена опасност извършеното от нарушителите не представлява престъпление по чл.325 от НК.
Съдът налага на А. А. Р. глоба в размер на 300 лева в полза на държавата.
Съдът налага на Е. С. Е. глоба в размер на 300 лева в полза на държавата.
Съдът налага на Р. А. Е. глоба в размер на 200 лева в полза на държавата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top