Три медала от канадската борба: Емилия отива на Световно, жъне успехи в памет на Недялка

Гюнер ШЮКРИ

Два златни и един бронзов медал спечелиха състезателите от Спортно-техническия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи – Кърджали” на Държавното първенство по канадска борба в Поморие. През уикенда, залата на читалище „Просвета” в черноморския град събра шампионите от цялата страна за определяне на националния отбор, който ще представи България на Европейското първенство в Литва. В надпреварата се включиха над 230 спортисти. Кърджалийци участваха само с четири състезатели, но въпреки това успяха да се класират на трето място в отборното класиране, след съставите на „Марица” от Пловдив и „Успех” от Дряново.
Емилия Стоянова стана шампионка на лява и на дясна ръка, и отново доказа, че е най-силната жена в тежката категория. На финалите тя победи представителките на „Успех” и на „Вихър” от Варна и получи квота за Световното първенство в Полша и на Европейското в Литва. Бронзовият медал беше спечелен от Мехмед Ахмед при мъжете отново в тежката категория.
Емилия Стоянова сподели, ще посвещава завоюваните отличия на покойната председателка на клуба Недялка Камбурова, която загина след като бе блъсната от автомобил в Кърджали. „Загубата ни е огромна, но в нейна памет клубът ще продължава да жъне успехи”, каза още Стоянова.

hard admin

*

Top