Три шампионски титли за крумовградчани

  • Състезателите от родопски град печелят още и два сребърни медала

"Николай СТОЕВ
С три златни и два сребърни медала се завърнаха от София най-малките джудисти на Крумовград. В събота и неделя в столичната зала “Христо Ботев” се проведе личното републиканско първенство за момчета и момичета, както и надпреварата за юноши и девойки старша възраст.
Най-добре се представиха момичетата. Шампионки станаха Леа Годунова в категория до 40 кг и Емилиана Василева до 57 кг. Сребърни медали завоюваха Николина Горанска и Дарина Василева, съответно в категории до 32 и до 44 кг.
При момчетата титлата в категория до 50 кг спечели Николай Тодоров. Добре се представиха и Синан Бекир и Илиян Маджаров при 38-килограмовите. Двете момчета не можаха да се класират за финалите, като си разделиха 7 – 8 място. Въпреки това се бориха мъжки и в тях има потенциал, съобщи за “Нов живот” треньорът Алипи Чаушев.

Изключително съм доволен. Децата за първи път участват на такова голямо състезание. Конкуренцията при най-малките е много голяма. Във всяка категория имаше от 20 до 25 състезатели от 40 клуба в България.
Отстъпление от миналата година има при девойките старша възраст. Виктория Хубенова, Нели Тодорова, Ивелина Чаушева и Каролина Хъзова не можаха да спечелят медал, но все пак се наредиха в първата осмица на България.
Ръководството на клуба по джудо в Крумовград благодари на спонсорите “Болкан минерал Майнинг”, на общината и на фирма “Детелина 555″, която пое пъните разходи на състезателите.
През миналата година залата в Крумовград беше основно ремонтирана. Поставени са климатици, дарени от “Болкан минерал майнинг”. Така подготовката на състезателите протича при нормални условия и се надявам да имаме още успехи, сподели Алипи Чаушев.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top