Тръгва делото за смъртта на 18-годишната Денис, обвиняема е приятелката й Силвия

23-годишната Силвия се лекува в психиатрия
 
Започва делото срещу 23-годишната Силвия Борисова, която катастрофира и уби на място приятелката си Денис. Двете момичета от Кърджали били на дискотека в Хасково, като трагедията се разиграла на връщане призори.
Както 24rodopi писа, 18-годишната кърджалийка Денис А. загина при катастрофа в село Конуш, като виновната за смъртта й приятелка, която била зад волана, е избягала от мястото на инцидента.
На 4 май м. г., около 04:10 часа, в с. Конуш, община Хасково, на изхода за Кърджали, става пътен инцидент с лек автомобил “Рено”, управляван от Силвия Б., на 22 години. Поради движение с несъобразена скорост и неправоспособност, на ляв завой водачката на колата губи контрол над управлението, завърта се и удря пътен знак. При удара от лекия автомобил изхвърча пътуваща на предна дясна седалка 18-годишна Денис. Същата е притисната между еластична ограда на моста и преобръщащия се автомобил и загива на място, сочи докладът на полицията.
Силвия напуснала мястото на произшествието, като по-късно е открита в Хасково. Тогава заявила, че е дошла да търси помощ.
Стресът, който Силвия преживяла онази нощ я докарал до лудницата и в момента има видими психични отклонения. Утре съдът ще прецени дали ще вкара момичето в затвора или ще го остави на свобода поради здравословни проблеми.
Делото ще се гледа в Хасковския окръжен съд, посочва местният кореспондент на „Блиц”. Силвия, която нямала шофьорска книжка, в нощта на трагедията карала с над 100 км в час.
 
На снимката: Загиналата на пътя Денис
hard admin

*

Top