Турски вицепремиер помоли известната певица от Джебелско Фахрие Гюней да не пее „Долината на Вардар“, текстът съдържал думата „ракия“

Турският вицепремиер Бюлент Арънч помолил изпълнителка да не пее народната песен “Долината на Вардар”, защото текстът й съдържа думата “ракия”, по време на среща с Дружеството за култура и сътрудничество на балканските изселници “Балгьоч” в Бурса вчера, съобщава електронното издание на в. “Хюриет дейли нюз”.

Фахрие Гюней е родена в Джебелско и е най-харесваната певица от изселниците ни в Турция, поясниха за 24rodopi.com активисти на дружеството.

На срещата по повод празника Рамазан Байрам част от присъстващите поискали местната певица Фахрие Гюней да изпълни популярната балканска песен “Долината на Вардар”. Тогава Арънч шеговито казал на певицата, че “в тази песен се споменава за ракия, изпей друга”. “Пей я, когато не съм тук”, добавил вицепремиерът и изпълнителката изпяла друга песен по негово искане.

„Хюриет” напомня, че през 2011 г. Арънч публикувал в Туитър съобщение, че с удоволствие слуша песента “Долината на Вардар” заедно със съпругата си.

“Любимата песен на Ататюрк. Съпругата ми и аз слушаме чудесната песен “Долината на Вардар” с голямо удоволствие”, написал тогава вицепремиерът.

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, която е с ислямистки корени, предприе редица спорни мерки, целящи намаляване на употребата на алкохол, включително повишаване на акцизите, ограничения върху продажбите и рекламата на алкохолни напитки, посочват още от „Хюриет”.

hard admin

*

Top