Търговци "топят" колегите си пред митничари

“Кризата превърна търговците в доносници. Случаят срещу най-големия кюмюрджия в микрорайон Бял извор е след сигнал на негов колега до митническото бюро в Кърджали”, разкриха за 24rodopi запознати с акцията, за която 24rodopi писа вчера.
Служителите от Митническо бюро-Кърджали предотвратиха два случая на незаконна продажба на 40 тона въглища, посочват от Агенция „Митници”.

Митническите инспектори от Митническо бюро-Кърджали съвместно със служители на Областна дирекция на полицията извършили проверка в село Жълтуша, община Ардино, където от спрян на улицата товарен автомобил, натоварен с 10 тона брикети, се е извършвала продажба в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Собственикът не представил пред инспекторите от Митница Свиленград документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Проверката е продължила в стопанския двор в съседното село Диамандово, където са открити още 10 тона брикети и 20 тона донбаски въглища, собственост на шофьора на товарния автомобил от с.Жълтуша.
На нарушителя ще бъде съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове като санкцията за този вид нарушение е два пъти стойността на акциза, но не по-малко от 1000 лева.
Това е четвърти случай за последните три седмици, в който служители на митническо бюро-Кърджали установяват незаконна продажба на въглища.
hard admin

*

Top