Търси се директор на театър „Димитър Димов“ в Кърджали

Министерството на културата обяви конкурс за директорския пост в Драматично-куклен театър „Димитър Димов” в Кърджали.
В момента ръководител е Пламен Панев, който наследи Димитър Игнатов.
Двамата още работят заедно и в колектива неформално наричат Игнатов „Другият директор на Панев”.
На 1 февруари 2011 година министър Вежди Рашидов назначи за директор Пламен Панев, а Игнатов остана режисьор в театъра.
В последните две години кърджалийският театър отчита най-слаба посещаемост на постановките в цялата си история. Панев твърди, че това се дължи на бойкота на ДПС.
Освен висше образование в областта на театралното изкуство или арт мениджмънта от кандидатите се изисква да имат поне 3 години опит. Да умеят да планират работата на театъра, да познават българското законодателство в областта на културата и да познават структурата и функциите на Министерството на културата.
Кандидатите за поста ще представят пред комисия от експерти 5-странична концепция, която трябва да съдържа подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година от управлението. Трябва да очертаят тенденциите в развитието на театъра и през следващите три години от мандата, да представят стратегия за разширяване на зрителската аудитория, планиране на броя спектакли, средната цена на билета. Кандидатите ще обявят и намеренията си за копродукции с други културни институции.
Документите на кандидатите за поста ще се приемат до 21 януари. След това ще бъде насрочено изслушването на всички, които отговарят на изискванията на конкурса.
Засега Пламен Панев е единственият сигурен участник в конкурса. Спечелилият ще бъде директор до 2016 година.
hard admin

*

Top