Търсят се мотивирани хора с бизнес идеи за Академията за местни предприемачи

Бизнес съветници и екипи от фондация BCause проведоха първите информационни срещи в третата поред “Академия за местни предприемачи”. Това е обучителна програма, която дава подкрепа за мотивирани и амбицирани хора, които имат идеи и искат да реализират свой бизнес в четири тютюнопроизводителни района на страната – Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. В Кърджалийско специалистите посетиха областния град и общините Кирково и Крумовград

Има бизнес ниши. Казахме го и преди пет години, когато започнахме да се занимаваме с насърчаване на предприемачеството на среден и малък бизнес. Тази година имаме доста амбициозната програма да стигнем и до малките населени места. Да, има шанс, само да има сериозни и мотивирани хора, това заяви в интервю за Радио Кърджали Пенка Цветкова, директор Бизнес развитие  във фондация BCause , основният двигател на програмата.

Все по-голям процент от успешните бизнес модели не се базират просто на това да гоним голяма и бърза печалба на всяка цена. Хората си дават сметка, че, за да може да се радваме на живота, за да може да ползваме различни стоки и услуги, за да може да живеем по-дълго и по-добре, трябва да имаме по-качествен живот на всички нива – вкъщи, на улицата, в услугите и продуктите, които използваме, казва Пенка Цветкова и това е едно от обясненията защо бизнес идеите са ориентирани към подобряване на качеството на живота на обществото.

Със сигурност осъществяването на една бизнес идея зависи от мотивираността, сериозността и упоритостта, но не трябва да забравяме с годините да мечтаем. Трябва да можем да имаме големи мечти, за да може да се случват плановете ни поне на 80 процента от тези мечти, за да бъдем удовлетворени, смята Пенка Цветкова.

“Академия за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на тютюнопроизводителните общности  „Забавно лято, грижовна есен“ реализирана от Фондация BCause и финансирана от световна тютюнева компания. И третото издание на Академията търси дейни хора с намерение за стартиране на малък и среден бизнес в регионите на програмата, които да подкрепи с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност да спечелят финансиране. Академията е подходяща както за хора, които имат само идея за бизнес, така и за тези, които вече опитват или са започнали да я реализират. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център „Ринкър“ използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Срокът за включване в Академията е 25 октомври 2019 г.  След преглед на кандидатурите ще бъдат избрани до 16 екипа с ясни бизнес идеи, които да се включат в обученията, след което да се борят за финансиране от общо 25 000 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *