Тютюнджията от Комотини, откраднал 2 500 лева, бе осъден на 1 година „затвор“ условно

След дълъг престой в ареста, тютюнджията от района на Комотини, призна, че е откраднал 2 500 лева, поиска делото му да се гледа по съкратената процедура и вече в … в родното си село. Той бе осъден на 1 година „Лишаване от свобода”, но изпълнението на наказанието се отлага за 3 години.
Както първи 24rodopi.com писа, грък си тръгнал от магазин за строителни материали в Кърджали с… 2 500 лева. Собственикът усетил липсата и изпратил полицаи по дирите на живеещия в района на Комотини. Тютюнджията дошъл в магазина да купува полиетилен.
„Извършителят на кражбата бе задържан на граничния пункт „Маказа”, където при обиск в багажа му бяха намерени парите”, поясниха за 24rodopi.com осведомени източници.
„20 дни нашият баща е в ареста в Кърджали. Вярно е, че парите бяха намерени между полиетилена, но той не ги е откраднал. С чисто съдебно минало е, наложи се да донесем от Комотини свидетелство за съдимост”, това пък коментираха пред 24rodopi.com децата на арестувания грък. Те се тюхкаха, чме се наложило да се охарчал и 3 000 евро за адвокат.
М. Х. Х., гръцки гражданин, с начално образование, женен, неосъждан, работещ като тютюнопроизводител, се споразумя с прокуратурата в Кърджали. Той е признат за виновен в това, че на 8 август 2014 г. в Кърджали, отнел чужди движими вещи – пари в размер на 2561,05 лева, мъжка чантичка на стойност 7,5 лева, пластмасова кутия с капак на стойност 0,50 лева и найлонова торбичка на стойност 0,15 лева, всичко на обща стойност 2569,20 лева, от владението на Ф.С.М. от Кърджали, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.
Собственикът на магазина може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред граждански съд.
М.Х.Х. е осъден за заплати по сметка на Кърджалийския районен съд и направените по делото разноски в размер на 65  лева.
24rodopi.com

На снимката: Близките на осъдения гръцки тютюнджия

hard admin

*

Top