Убиец опита да избяга от 11 години пандиз през ГКПП-то, скандалният бизнесмен минал с мръсна газ при проверката

Скандален бизнесмен се опита да отърве 11-годишна присъда за убийство, бягайки в Гърция. 51-годишният Росен В. опитал да премине границата през ГКПП „Златоград”. При проверката на пункта обаче, дупничанинът бил задържан, съобщават колегите от 24smolian.com.
Бизнесменът пробвал за прекоси „браздата” на 25 февруари около 19,25 часа. Мъжът обаче не се подчинил на разпореждането на служител на „Гранична полиция” да угаси двигателя на управлявания от него лек автомобил „Фолксваген Голф” и опитал да избяга с мръсна газ и отворена врата в посока обратно към Златоград.
Районният съд даде 7-месечна ефективна присъда на 51-годишния мъж след споразумение с прокуратурата, разкриха от съдебната палата за 24smolian.com запознати със случая. Наказанието ще бъде присъединено към 11-годишната присъда на В. за убийството на мъж в Дупница.
Престъплението било извършено на 25 юни 2006 година пред кафе-аперитив в града.
Росен В. празнувал рожден ден на един от синовете си в заведение, залепено до кафенето, където жертвата Николай Спасов гледал поредния мач от световното първенство. Купонът бил във вихъра си, а празнуващите започнали да чупят чаши. Николай Спасов направил забележка на компанията, която отприщила агресията им към него. Бащата и двамата му непълнолетни синове скочили да се саморазправят със съгражданина си, а в хода на схватката един от тях извадил пистолет и гръмнал със стоп-патрон по мъжа. Росен В. грабнал оръжието и произвел втори изстрел в гърдите на Стоев. Пострадалият бил откаран в „Пирогов”, където след няколко дни починал. Първоначално вината за фаталния изстрел поел един от синовете на Васев. В хода на делото обаче станало ясно, че именно бащата е стрелял с „Глок”-а, с който е убит Спасов.
Присъдата на бизнесмена влязла в сила през ноември м.г. Той трябва да плати общо 70 000 лева кръвнина на роднини на убития.
hard admin

*

Top