Убитата от крадци Надежда Куцкова сама пожелала да остане в ателието на първия етаж

Убитата от крадци кърджалийка Надежка Куцкова в Новогодишната нощ настоявала сама да живее на първия етаж в злощастната кооперация в столичния квартал „Овча купел”, съобщиха за 24rodopi.com близки на опечаленото семейство. Синът й и снахата обитавали апартамент на по-горен етаж. Живяла е при тях 4 години и 4 месеца, а последно си идвала в Кърджали за месец през лятото.
Погребението на 84-годишната Надежда Куцкова – свекърва на известната столична съдийка и кандидат за вицепрезидент на България Нели Куцкова, бе в неделя. Тялото й бе положено в гроба на съпруга й,  както тя приживе е пожелала.
24rodopi.com вече писа, Надежка Куцкова бе убита по особено жесток начин – с удари по главата с твърд предмет, като крадците задигнаха спестените от нея за погребението й 1000 лева и парфюма, който получила за Коледа.
Надежда Куцкова е родена на 3 февруари 1929 г., пенсионира се като дългогодишен счетоводител в Окръжния кооперативен съюз (ОКС). Мъжът й Георги, споминал се през 1998 г., изпълнявал същата длъжност в „Топливо”.  Двамата живели на ул. „Отец Паисий” №21, на втория етаж.
Синът й Кирил, който е архитект, я прибрал в София, за да не се чувства самотна в родния град. На погребението, пред близките той разказваше как преустроил ателието си на първия етаж именно за обител на майка си, за да могат със съпругата си Нели Куцкова да се грижат за нея на старини.
„Никога не съм си представял, че ще си отиде така нелепо! Оперираха я от какво ли не, счупи си ръката по едно време, но оцеля. Често ми казваше: „Сине, в края на пътя съм си, но ти благодаря, че ме прие да доизживея спокойно старините си при вас”, разказва Кирил.
Снимка: Блиц
hard admin

*

Top