Уведомиха Община Момчилград за блокирането на пътя за Маказа

„Уведомително писмо за провеждане на мирен граждански протест-шествие срещу разделянето на територия на ползвания ловно-стопански район постъпи в Община Момчилград от УС на ЛРС “Родопи”- Момчилград с председател Лютви Алиосман Юсеин”, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Според уведомлението, сборният пункт за началото на протеста от 11.00 часа е пред ДГС- Момчилград. В писмото е посочено, че от 11.30 часа до 12.00 часа се предвижда затваряне на пътя за Маказа в района на спирка “Джебел”.
Както вече 24rodopi.com писа, ловци и граждани на Момчилград ще блокират международния път Кърджали – ГКПП „Маказа” във вторник заради горските скандали (четете тук).
В 11.00 часа пред сградата на Държавно горско стопанство (ДГС) в Момчилград отново ще протестират ловците от общината. „Против сме разделянето на ловно стопанство, район „Равен”. Против сме забраната за ловуване в ловно стопанство, район „Равен”.  На следващо място подкрепяме протеста на местното население, което е против връщането на работа в ДГС на пенсионирания служител Шукри Вели Халид, който отново се подвизава като шеф на горските”, заявиха от организаторите на протеста от Ловно-рибарски съюз „Родопи” и ловна дружинка „Равен”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top