Уволнен министър: Лютви Местан беше против ДПС, аз съм от учредителите на партията и се борех за връщането на турските имена

„Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис”, твърди бившият земеделски министър Мехмед Дикме, цитиран от „24 часа”. Уволненият по времето на управлението на НДСВ министър коментира плакат на Лютви Местан под името Владимир Зидаров от партията СДС.
„Още когато излезе разследването за Христо Бисеров, казах, че очаквам и още такива. И очаквам още по-големи скандали с хора от ДПС. Но при всички случаи се очаква да излязат още по-големи имена от политическата формация. Елитът на това общество биват издигани за кметове и депутати. И аз питам: тези хора, които са разследвани ли са елитът на турците и помаците в България. Неслучайно на последните избори загубихме 200 000 гласа”, обяви Дикме.
„Полека-лека партията започна да сменя ценностите си – от ценностите на морала до ценностите на интересчийството”, твърди Дикме, който е представен за един от създателите на ДПС.
От ДПС в Ардино отрекоха това и поясниха, че Дикме е дошъл в Ардино от село Диамандово и се записал в местното ДПС години след учредяването й.
„Аз не съм изключен от ДПС, аз сам напуснах партията. Има страх в хората от турската общност. Защото в техните домове преди години са влизали турци, ровили са в хладилниците им, сменяли са имената им и сега това е на път да се повтори. Същите тези хора сега пак са в общинската управа, във властта”, обяви Мехмед Дикме, който при управлението на НДСВ бе назначен за министър от квотата на помаците в ДПС.

„Когато ние отидохме пред парламента с искане да ни върнат имената, българите дойдоха с чайниците и чашките да ни носят чай, защото беше много студено. А хората, които в момента са на върха на властта, си пиеха ракийката някъде и не ги интересувахме. Парите са голяма работа, те обърнаха нещата в ДПС”, заяви Мехмед Дикме.

hard admin

*

Top