Удавилият се в яз. „Студен кладенец“ отишъл с приятел на нощен риболов край Гняздово

30-годишният мъж, който се удави в яз. „Студен кладенец” отишъл с приятел на нощен риболов. Двамата влезли навътре с лодка, когато единият от рибарите решил да се гмурне и да плува.
Както вече 24rodopi.com писа, водолазен екип на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали извади тялото на 30-годишен удавен мъж в яз.”Студен кладенец” във вторник сутринта. Сигналът за произшествието в района на село Гняздово е подаден в 08.50 часа. Удавилият се е от Хасково.
Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали извършва оглед на мястото на инцидента.
Зоната за къпане „Гняздово” е край едноименното кърджалийско село. Дължината на бреговата линия  е 210 метра. Средната ширина на плажа е 16 метра. Брегът е землисто-песъчлив с единични камъни. Бетонова алея води до плажната ивица и крайбрежните заведения. Районът е слабо благоустроен.
В зоната за къпане има участъци със стръмен наклон на дъното и участъци с полегато дъно. Дъното на около 20% е покрито с незначително количество камъни. Не се наблюдават течения, различни от нормалните.
30-годишният мъж искал да плува навътре, защото се дразнел от камъните до брега.
До плажа „Гняздово” се стига през село Калоянци, но той не е от атрактивните в Кърджалийско. В най-горещите дни тук идват около 30-40 човека. Водноспасителна дейност и медицинско лице не са осигурени.
hard admin

*

Top