Удариха бизнеса на Делян Пеевски в Кърджали! Илия Илиев върна решението на ОбС „По-атрактивни терени за „Лафка”

Областният управител Илия Илиев върна за ново обсъждане като незаконосъобразно Решение на Общинския съвет в Кърджали, с което се дава съгласие за промяна на терените за поставяне на павилиони с унифициран дизайн на територията на града. Става дума за седем будки за кафе, сладкарски изделия и печатни издания, разположени на бул. „България”, бул. „Беломорски”, бул. „Христо Ботев”, ул. „Захари Зограф” и ул. „Първи май”, чието местоположение е променено след като конкурсната процедура вече е проведена при други условия, определен е спечелилият участник и с него е сключен 10-годишен договор за наем.
Областният управител счита, че ОбС неправомерно е заобиколил Закона за общинската собственост, в частност процедурата за отдаване под наем на имоти публична общинска собственост, тъй като в случая се прави опит да бъдат заменени неатрактивни имоти, за които е проведен търг, с по-атрактивни такива, за които не е проведен, а това противоречи на конкурсното начало, допълниха от Областна администрация. В такива случаи законът изисква да се проведе нова процедура по чл. 14, ал. 7 от Закона за общинската собственост, а не само да се сключи анекс към вече подписания договор за наем, категоричен е областният управител.
Ще припомним, че веригата „Лафка” е свързана със скандалния депутат и бизнесмен Делян Пеевски. “Лафка” спечели 21 апетитни места в Кърджали.
24rodopi.com
hard admin

*

Top