Улица "Райко Жинзифов" стана строителна площадка, покрай Водния цикъл живеещите в 6 блока се надяват на тротоари

Улица „Райко Жинзифов” в кърджалийския квартал „Възрожденци” се превърна в строителна площадка. След като приключат изкопните работи заради прокарването на тръби по проекта „Воден цикъл”, живеещите в блокове 14, 15, 16, 17, 18, и 18 “а” се надяват и силно вярват, че тук вече ще има тротоари.
Вижте писмото на хората от тази част на квартала до 24rodopi.com:
„Проблема на липсващите тротоари и от двете страни на улицата е от създаването на кв. “Възрожденди”. Вече 12 години живеещи в този район на Кърджали пишат писма до общината с молба да бъдат изградени такива, да бъдат сложени еластични огради и шахти за отичане на дъждовните води, но това до днес не се е случило.
Изграждането на тротоари е наложително защото децата, отиващи на училище, вървят по платното за движение. Тръгналите при личният си лекар майки с колички, също вървят по улицата. Голям късмет е, че до днес не се е случило нещастие.
Наложително е изграждането на шахти за обратна вода защото при дъжд, водата от пътя за “Горно Прилепци” се стича и повлича със себе си кал и камъни. Калта остава за дълго над кръстовището намиращо се точно над стадион “Шампион” в училището. Веднъж изсъхнала калта се превръща в прах и след всеки автомобил се образуват кълба от ситен пясък, все едно сме по време на пустинна буря в някоя от пустините. В същото време децата тичат на воля за здраве на двора на училището или имат час по физическо възпитание.
Вярваме, че дългогодишните тротоари, еластични огради и шахти ще бъдат изградени именно през 2014 година, защото това е новогодишното пожелание на живеещите там”. 
hard admin

*

Top