Условни присъди за бандата на Димо Бодуров, задържана за кражба на нафта от Психиатрията

Арестуваните за кражба на нафта от Психиатричната болница в Кърджали получават условни присъди. Тримата се разминаха със затвора, защото предпочетоха да си признаят вината и да се споразумеят с прокуратурата.
В групата беше и шефът на „Административно-стопанската част“ в Психиатрията Димо Бодуров. Той е признат за виновен като помагач.
Основно вината за деянието е поел В.Г.Г., със завършен ІІ-ри клас, безработен. Той е посочен като извършител.
В.Г. се признава за виновен в това, че на 21.07.2011 г. в Кърджали, повторно в немаловажни случаи, в съучастие като извършител с В.А.Г., действаща като помагач, и Д.Д.Б. – завеждащ “Административно-стопанска част ” в Държавна психиатрична болница – Кърджали, действащ като помагач, чрез използване на моторно превозно средство – товарен специален автомобил – цистерна марка „ Даф „ модел „55.180 Т І „ с рег. № Р 6550 РН и на техническо средство – електрическа помпа, отнел чужди движими вещи – 3487,6 литра газьол до 0,1 % сяра маркирано гориво за отопление на стойност 8 357 лева и 67 стотинки с ДДС, собственост на Държавна психиатрична болница – гр. Кърджали, от владението на И.А.М., заемащ длъжността „огняр„ при Държавна психиатрична болница – гр. Кърджали, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Съдът му налага наказание “Лишаване от свобода” за срок от една година и три месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 (три) години.
Помагачите са с присъда от 1 година.

hard admin

*

Top