Условни присъди за началничката на пощата в Припек и партньора й в присвояването на 11 358 лева

Бившата пощенска началничка в Припек и партньорът й в присвояването на голяма сума от касата на станцията получиха условни присъди. Решението е на Окръжния съд в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, тандемът измъкна над 11 000 лева от касата на пощата в джебелското село.
Бившата началничка на пощенската станция в Припек получи условна присъда за това, че  присвоила 11 358.32 лв.  от клиент на Пощенска банка.
А.А.Б., която е освободена от работа, е призната за виновна в това, че  за времето от  22.10.2010 г.  до 19.05.2011 г. в с. Припек  като Началник пощенска станция в съучастие със строител от старозагорска фирма присвоила   11 358.32 лв.  от клиент на Пощенска банка АД.  Като длъжностно лице тя издала фалшиви разписки за парите, които  й били  поверени  да ги пази и управлява. Осъдена е на „лишаване от свобода” за 2 години, като наказанието се отлага за срок от 4 години. В присъдата е посочено, че А. Б. няма право да заема държавна или обществена длъжност, както и  да упражнява професия или дейност, свързани с пазене и управление на пари и стоково-материални ценности за срок от 2 години, считано от влизане на присъдата в сила.
Партньорът й – В.А.Ш., получава  двегодишна присъда за подбудителство, но при 4-годишен изпитателен срок. Той също няма право да заема държавна или обществена длъжност, както и да упражнява професия, свързана с пазене и управление на пари и стоково-материални ценности за срок от 2 години.
hard admin

*

Top