Ученици подхванаха „Журналистика в действие”

Ученици от СОУ „П.Р. Славейков” в Кърджали стартират проект, който носи наименованието „Журналистика в действие”. Той се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия.

Основната цел на проекта е да усъвършенства работата на младежите и да им покаже отблизо света на журналистиката. Проектът вече е започнал и продължава общо 41 седмици. В него участват ученици от 8-ми до 11 клас с интерес към разнообразни сфери от журналистиката.

Участниците ще пътуват до София, за да посетят Българската национална телевизия, където ще наблюдават изготвяне на различни медийни материали и продукти. Ще бъде проведена Зимна журналистическа академия, изпълнена с много интересни занимания като: методи и техники за събиране на информация, за генериране и творческо обобщаване на идеи, дискусионни и игрови методи, методи за ръководене на учебния процес и използвани в професионалното обучение. Накрая участниците ще имат възможност да приложат всичко научено при изготвянето на журналистически материали, които ще бъдат публикувани. Предвидено е и обществено обсъждане на резултат от журналистическо разследване.

—————————————————————–
Подарете едно незабравимо изживяване за 29 лв. в хотел Рила, Боровец

hard admin

*

Top