Ученичка от ГПЧЕ „Христо Ботев” спечели стипендия за едногодишно обучение в САЩ

“Изключително съм щастлива! Този миг беше само в мечтите ми, а сега се превърна в реалност!”  така изрази радостта си ученичката Разие Салиф от 10А2 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев”.  Състезавайки се с огромната конкуренция от близо  1000 участници от цяла България, тя успя да докаже своите знания по английски език и спечели една от шестте стипендии за едногодишно обучение в САЩ.

Програмата Youth Exchange and Study, от която Разие спечели стипендията, е мост между народите на различни държави и Америка. Стипендиите по програмата са изцяло финансирани от правителството на САЩ и се администрират от Бюрото за образование и култура на Департамента на САЩ. За да стигне до тук, Разие премина през три кръга, които се състоят от тестове, слушане с разбиране, есета и интервю на английски език , за да утвърди високото ниво на знанията си по езика.  Тя е ученичка на учителя по английски език Динко Георгиев и постигнатите успехи отново доказват професионализма на учителите и отличното ниво на преподаване в гимназията.  За поредна година Разие успява да ни убеди, че е една от най-добрите, не само чрез успеха си в училище, но и чрез участията си в различни олимпиади по английски език на национално ниво. За втора поредна година е участник в националния кръг на олимпиадата по английски език.

Тя очаква с нетърпение  следващата учебна година, през която  ще живее в приемно семейство, ще учи в американско училище, ще участва в различни дейности и мероприятия, които ще и помогнат да научи повече за културата на Америка и да представи България с гордост. Надява се да прекара една успешна година, която ще и бъде скъп спомен за цял живот, но най-важната й цел е да си създаде много нови приятелства и да овладее английски език до едно много по-добро ниво.

През тази учебна година в САЩ се обучава Маринела Колева от ГПЧЕ „Христо Ботев”, а преди нея – Дидем Серкан, ученички от 11. клас. Гимназията  подготвя своите възпитаници на изключително високо ниво, което ги прави конкурентно способни и победители!

hard admin

*

Top