Училища, детски градини и социални институции получават ксероксите от изборите

141 копирни машини, получени за изборите в община Кърджали, ще бъдат раздадени на училища, читалища, детски градини, кметства и социални институции. След края на изборния ден техниката бе складирана в помещения на общината. Това обаче застрашава изправността им.

„Ако не се използват, мастилено- струйните принтери след определен период от време просто стават негодни за употреба, защото както се изразяват специалистите – главата им засъхва”, коментира секретарят на общината Сезгин Бекир. По думите му това продиктува и решението тя да бъде раздадена и ползвана, тъй като ако това не стане, ще се превърне в брак.

„Първи дарение получиха в най-старото училище в Кърджали СОУ „Отец Паисий”. Според директора на школото Златко Атанасов в учебното заведение разполагат с много по-модерна техника, но и тази ще влезе в употреба.

„Ежедневно учителите ползват подобна техника – за тестове, например. Освен това може да бъде полезна и на клуба по дигитална фотография. Така че тази техника е необходима за всяко училище”, каза Атанасов. Той е наясно, че поддръжката на изборните копирни машини обаче излиза солено. С една тонер касета те могат да печатат до 180 копия . А зареждането на касетата е скъпо, почти толкова, колкото струва самата копирна машина.

hard admin

*

Top