Училището в Житница, дало кмет и висш духовник, ще търси и спортни таланти

Общински кмет и висш духовник играха футбол в двора на училището, в което са учили преди години. Това се случи по време на спортния празник в чернооченското село Житница.
Там вече има нова площадка за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.
Слънчевото време позволи да се играе минифутболна среща между младежите и по-възрастните от селото. Участие в мача взеха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Висшия духовен съвет на мюсюлманите в Република България Шабанали Ахмед и ученици от основното училище в Житница. Кметът припомни, че той и Шабанали Ахмед са бивши възпитаници на местното школо.
На събитието присъстваха районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, служители на духовното институция и общинска администрация Черноочене.
„Полагаме всички усилия да направим селата в община Черноочене по-привлекателни места за живеене на младите хора. Създаването на места за спорт и отдих са само част от мерките. Надявам се, че хората оценяват нашите усилия”, заяви кметът Айдън Осман. Той и директорът на основното училище Юксел Юсеин се обърнаха към младежите с молбата да положат усилия за поддържането на новите съоръжения по най-добрия начин, като добри стопани, за да могат още дълги години да ползват новите придобивки.
Съоръжението в село Житница вече е отворено за всички желаещи да спортуват. Площадката е по спечелен от Община Черноочене проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. На територията на община Черноочене са изградени 11 спортни площадки.
hard admin

*

Top